1.  Florence Bockaert

'Klei Proeven'

In haar ruim atelier wil Florence graag haar kennis en liefde voor keramiek doorgeven in een gemoedelijke, laagdrempelige sfeer. Vertrekkend vanuit een al dan niet bestaand voorwerp, laat zij je experimenteren met klei. Er is geen voorkennis vereist. Naast het leren en creëren is een vriendelijke omgang even belangrijk. Alle materiaal is aanwezig.


2. Jan Cuelenaere

‘Collages maken’

Ben je gefascineerd door beelden die lijken samen te komen en wil je die in een nieuw geheel tot een betekenis brengen? Zo ja, dan wil Jan met je collages maken en deze helpen uitwerken overeenkomstig je doelen. Elke dag krijgen we heel veel beelden binnen waarmee we aan de slag kunnen om een eigen wereld samen te stellen die ook andere mensen kan boeien en inspireren. Je mag eigen illustraties, tijdschriften en materialen meebrengen.


3. Jan Smitz

‘Doorheen het onbekende’

'De angst voor het onbekende doorbreken' is dé moeilijke stap bij een creatief proces, maar zeker de moeite waard. Je vertrekt van een tekening gebaseerd op een eigen ervaring, emotie, gedachte, tekst. Jan leert je te kijken in persoonlijke dimensies en gaat mee met ieder apart. De mogelijkheden zijn legio: herbewerken, heropbouwen, van 2D naar 3D,... Voor de start van de module peilt Jan naar specifieke noden in een persoonlijk gesprek. De datum hiervan zal hij met je afspreken na inschrijving.


4. Mirte Vieren

‘Tekst als katalysator’

Mirte vertrekt met jou van één gegeven tekst en helpt deze in een andere vorm om te zetten. Iedereen mag de tekst naar hartenlust interpreteren en transformeren in een zelf gekozen medium (installatie, geluid, video, schilderij,...). Zoiets heet ‘appropiation-art’. Mirte zorgt voor een aangename sfeer waarin het gemakkelijk is om uit je comfortzone te stappen en vrijuit te experimenteren. Je leert reflecteren over ‘triggers’ die kunstenaars inspireren tot creatief werk en over de grens tussen eigen maken en plagiaat.


5. Nello Margodt

‘Het tekenen van een fictieve sculptuur’

Vanuit een zelfgekozen object leert Nello je de link te leggen tussen tekenkunst en beeldhouwkunst. Je vertrekt vanuit de mogelijkheden van het tekenen om te komen tot de creatie van een fictieve sculptuur die niet aan de wetten van de fysica moet voldoen. Je leert diverse materialen en technieken van het tekenkundig medium hanteren. Nello begeleidt je tegelijk in de sprong van de concrete waarneming naar de verbeelding. Bij de eerste les neem je een voorwerp mee dat je op een of andere manier fascineert.


6. Renske Cocquyt

‘Uit je creatieve impasse’

Renske merkt op dat heel wat kunstenaars, zowel studenten in opleiding als door de wol geverfde anciens, strop zitten, niet weten waarheen het verder moet. Dit is een gegeven dat zij niet ontwijkt maar in de armen sluit. Aan de hand van een breed scala oefeningen met beeld, tekst, beweging en gerichte vragen, brengt zij een proces in beweging dat writer’s block en andere impasses ontgrendelt.


7. Saar de Buysere

‘Tekeningen recycleren’

In deze workshop laat Saar je vertrekken van eigen oude schetsen, (mislukte) tekeningen en droedels. Door te verknippen, herschikken, plakken en bedekken begin je een zoektocht naar de letterlijke en figuurlijke gelaagdheid in het werk. Je werkt met transparante materialen en komt zo tot een nieuwe compositie of tot een andere betekenisgeving van het werk. Breng dus zelf oude of nieuwe schetsen en tekeningen mee waarvan je dacht die niet meer nodig te hebben.


8. Wilhelm Van Langendonck

‘Stemkleuren’

Wilhelm verwelkomt je in de ruimte waar hij musiceert en concerteert. Hij brengt je aan het zingen, helpt je om je stemkleur te vinden en je emoties te verklanken. Hierbij begeleidt hij je met sitar en tanpura. Het is een rustig en innig gebeuren dat tot meditatie voert. Wilhelm heeft zich bekwaamd via een intense contemplatieve studie van Raga, Indische klassieke muziek.


 Zin    om   samen   met   enkele
 vrienden, kennissen of collega's
  een module te volgen? Of wil je
  aansluiten  bij  een kleine groep
  deelnemers?    Dit  kan  aan een
  tarief  per  module  van 10  uur
  voor  110 EURO / sociaal  tarief
   85  euro (alles inbegrepen,  incl.
  verzekering).  Je  kan  ook  met
    aardvark en vogeltje een module
  op maat bespreken,  het  aantal
                      uren bepalen en de data prikken                  
                                                                                                                                                                                                                                                                                                       

   Bel  Annemie  voor   meer  info
   GSM 0475 69 16 10